Nieuws

Nieuwe bestuurders

Frits, Peer en ik willen jou wat vragen

Het is al weer vier jaar geleden dat ik het idee kreeg om van de bruine schuur een vrolijke buurtkamer te maken. Vrijwel direct kreeg ik bijval van enthousiaste buurtbewoners.
Wat een idee was werd al snel werkelijkheid: Buurtkamer De Groote Hond kwam letterlijk in/uit de verf.

Het goede nieuws

Tegenover mijn (inmiddels oude) huis, vanuit mijn slaapkamer te zien, werden muurtjes gesloopt, een nieuwe vloer gelegd en een dak vervangen. Door handige Harry’s, jolige Joke’s en hoe allemaal ook heetten werden bergen verzet. Er is nieuwe elektra, een prachtig terras, een hele nieuwe keuken aangelegd door… buurbewoners: stuk voor stuk fijne actieve vrijwilligers.

De buurtkamer draait nu lekker. Iedere week komen buurtbewoners op de koffie, spelen een spelletje of vieren hun verjaardag. De dagelijkse activiteiten zijn in handen van een groeiend team van ’aandachtschenkers’. Deze groeiende groep medewerkers zorgt dat je in De Groote Hond gezien en gehoord wordt. Ze schenken naast koffie en thee dus echt aandacht. Op de website staan steeds weer nieuwe activiteiten. ’Doe hier wat je thuis zou willen’ is niet voor niets onze slogan.

Eerlijk is eerlijk

Frits van Ginkel, Peer van Halderen en ik vormen met ons drieën het bestuur van de stichting. We zorgen dat DGH ook organisatorisch kan bestaan. Overigens doet eerst genoemde door omstandigheden het meeste werk van ons drieën. Sinds een tijdje heeft hij alle ’bestuurspetten’ op zijn hoofd. Frits is super actief en doet naar eigen zeggen te veel: Hij is zo ongeveer voorzitter, penningmeester én secretaris tegelijkertijd. Hij bezoekt zo vaak als hij kan de buurtkamer. Zo houdt hij goed contact met iedereen.

Peer is vanaf het eerste uur betrokken bij De Groote Hond. Hij ondersteunt ’De Hond’ met hart en ziel. Hij bouwde letterlijk mee aan het succes. Peer is nu ook van groot belang voor de continuïteit van wat er allemaal komt kijken bij een stichting: externe contacten, onderhoudsplanning, fondsen, etc. Hij heeft te maken met een verslechterende gezondheid en kan daardoor helaas niet zoveel geven als hij wil.

En ikzelf kan, eerlijk is eerlijk, ook niet veel dagelijks bestuurswerk verrichten vanuit Culemborg (daar waar ik nu woon). Ik houd me bezig met wat ’van een afstand’ kan worden gedaan. Ik verzorg de publiciteit, het drukwerk en bijvoorbeeld wat ik met dit stukje doe: werven van nieuwe bestuursleden…

Jij kan dit

De Groote Hond heeft spoedig nieuwe bestuurders nodig. En dat kan jij zijn.

De buurkamer is uniek in heel de gemeente Nieuwegein en dat willen we blijven. We worden volledig door buurtbewoners gerund, zonder subsidie of grotere belangen dan die van onze bezoekers. We zijn zo eigenwijs als we zijn. We pionieren, ontdekken, leren en verbeteren onszelf. We zijn kritisch als het moet en meegaand als het kan.

Als jij een steentje wilt bijdragen aan De Groote Hond dan ben je van harte uitgenodigd.
Een paar uur in de week, af-en-toe een vergadering, een wethouder spreken, wat mailtjes sturen… dat kun jij, dat doe je graag. Kortom: Doe hier wat je thuis zou willen.

Stuur vandaag nog een mailtje aan Frits, Peer en mij via info@degrootehond.nl en spreek met ons af. We zien naar je uit.

Onno van Geuns

Meer...

Het allerlaatste nieuws van en over De Groote Hond.